60 små sildefileter lægges i stærkt eddikevand i 1 døgn.
Silden tilskæres så rygfinnen fjernes og filetterne ser pæne ud (med skind)
Lav en krydderiblanding af 350 gr. fint salt, 300 gr. sukker, ca. 15 laurbærblade, 30 gr. allehånde, 30 gr. spansk humle. 15 gr. nelliker, 20 gr. peber.
Alle krydderier knuses groft
Sildene lægges i plastikspand med låg og i lag med krydderblandingen drysset over hvert lag. Øverst lægges et lag hakkede løg.
Skal stå og trække lage i mindst 14 dage – i kælder eller udhus.
Tag silden op i passende mængde og kom dem i en mindre spand med ny lage af ligedele sukker, eddike og vand (efter smag evt. lidt mere sukker). Læg et rigeligt nyt lag af hakkede løg øverst. Efter ca. en uge kan silden spises, men den vinder ved at blive lagt i ny lage endnu engang